Prima impresie

Vecter

Cristan
Primele impresii despre un joc contează destul de mult, fie că încerci un joc doar ca „să vezi cum e”, sau pornești un joc de mult așteptat. În această rubrică veți citi scurte păreri formate după prima sesiune de joacă, în general nu mai mult de o oră. Bineînțeles, această impresie nu are cum să fie reprezentativă pentru întregul joc, dar poate fi de ajutor pentru a vă decide dacă să încercați un anumit titlu.

Vecter e un infinite racer arcade în care îți iei nava și „alergi” la nesfârșit pe autostrăzi-neon pline de obstacole scoase parcă din filmul Tron. Controlul e simplu, dar jocul nu e ușor deloc, chiar necesită îndemânare și exercițiu. Ba chiar vine cu un manual care vă explică într-un mod amuzant detaliile și subtilitățile (și primiți chiar și un achievement dacă îl deschideți). Scorul crește în funcție de distanța parcursă și puteți încerca să urcați și în clasamentul online dacă aveți chef de competiție.

Nu am jucat foarte mult ca timp, dar am jucat destul de mult ca număr de curse — orice impact e fatal și jocul se reia imediat, ceea ce am tot făcut. Ocazional găsești niște power-ups care îți dau vieți suplimentare, dar nici așa n-am avut prea mult succes. Progresul cel mai mare l-am avut în modul casual :) care e ceva mai iertător, astfel că am putut vedea mai mult din decorurile jocului, care se schimbă periodic în funcție de distanța parcursă.

Una peste alta, jocul oferă provocare suficientă pentru pauze scurte, dar e bun și pentru sesiuni mai lungi, de relaxare — se poate schimba paleta de culori și se pot folosi și propriile melodii pentru coloana sonoră (și waveform-ul de pe fundalul traseelor).

A, și partea cea mai bună? Jocul e gratis și e făcut de un singur developer român. E încă în early access și Taranasus încă adaugă conținut și îmbunătățiri (de când l-am jucat eu, acum aproape două luni, a schimbat interfața grafică și a adăugat și o mecanică de shooting), dar merită încercat și chiar și susținut (puteți cumpăra un DLC pe post de donație).

Mai vreau să joc? Mi-a plăcut cât am jucat, dar face parte dintr-o nișă pentru care nu am mereu dispoziție, așa că puțin probabil să-l reiau prea curând. ■

Just wanted to share my game's music and visuals for free. Link in post

INFORMAȚII GENERALE
Data apariției: 4 noiembrie 2019 Producător: Taranasus Gen: Infinite racer Platforme: PC Cumpără: Steam

Galerie imagini

Cristan

Cristan

Membru al comunităţii din 2002. Contribuitor al site-ului.