Highlights

Retrospectiva săptămânii 14-20 octombrie 2018

candaparerevista

Retrospectiva săptămânii este rubrica duminicală în care trecem în revistă evenimentele săptămânii de pe frontul de gaming: știri şi articole (scrise de alții, bineînțeles, că e mai ușor aşa), industrie, lansări, oferte de jocuri, toate numai de savurat la cafeaua de duminică dimineața. (Și la care oricine poate contribui. 1)

Ştiri

Scandalul orelor suplimentare de la Rockstar

Începutul săptămânii a fost marcat de o noi controverse pe o temă mai veche: numărul ridicat de ore lucrate de angajații din industria jocurilor. De data asta cei de la Rockstar:

Alte știri

  • Discord Store a intrat în beta. Deocamdată nu au oferte speciale, dar au programul ‘First on Discord’ de exclusivități pe perioadă limitată, plus posibilitatea de a lansa jocurile din aplicația Discord, indiferent de platforma pe care sunt cumpărate. De asemenea, secțiunea Discord Nitro, care oferă acces la un număr de jocuri contra unui abonament lunar, a fost scumpită de la 5 la 10 dolari, dar și suplimentată cu numeroase alte jocuri (sunt peste 60 de titluri momentan). (Blog Discord, Games Informer, Eurogamer, PC Gamer, PC Gamer (impresii))
  • Trișatul în jocuri online precum Fortnite sau GTA V ar putea avea consecințe legale în viitor. (Ars Technica, Gamasutra)
  • DOTA 2 face publice șansele de drop pentru obiectele rare. Modificarea face parte dintr-un update care introduce și câteva modalități suplimentare de a valorifica loot-ul nedorit. (Blog Dota 2, Games Informer, Gamasutra)
  • Revistele de jocuri din Marea Britanie, GamesTM și GamesMaster, se închid. (GamesIndustry.biz, Eurogamer, Destructoid)

Articole (critică, dev, design)

Not-a-review

Industrie

Istorie, retrospectivă

Dev, making of

Design, world-building

Anunţuri şi lansări de jocuri

Anunţate

  • Realms Beyond: Ashes of the Fallen (Kickstarter)
  • Skin Deep, un shooter SF de la Blendo Games (RPS)

Acum cu dată de lansare

Amânate

  • Wargroove: Q1 2019 în loc de 2018 (Eurogamer)

Lansate

  • 15 octombrie: AI War 2 (Early Access) (Steam, Humble Store)
  • 16 octombrie: Warriors Orochi 4 (Steam)
  • 16 octombrie: Starlink: Battle for Atlas (Nintendo Switch) (Nintendo Store)
  • 16 octombrie: The Hex (Steam)
  • 17 octombrie: Immortal Darkness: Curse of The Pale King (thx @Radu Scarlat) (Steam)
  • 17 octombrie: RimWorld (Steam)
  • 18 octombrie: Return of the Obra Dinn (Steam, gog.com)
  • 18 octombrie: Project Warlock (gog.com)
  • 18 octombrie: Reigns: Game of Thrones (Steam, gog.com)
  • 19 octombrie: SoulCalibur VI (Steam)
  • 19 octombrie: Dark Souls Remastered (Nintendo Switch) (Nintendo Store)

Oferte

Recomandarea săptămânii

Throne of Darkness

(Articol scris de: Magicake)

Throne of Darkness este un retro hack and slash lansat în anul 2001, prea puțin cunoscut în comparație cu alte jocuri din același gen. Deși eticheta de „Diablo clone” i se potrivește în mare măsură, jocul are suficiente elemente originale încât să surprindă jucătorul.

Acțiunea sa se petrece într-o versiune (very) dark fantasy a Japoniei feudale, un setting unic pentru acest gen de joc. Povestea nu este nimic mai mult decât clasica invazie a demonilor, dar jocul e conștient de asta și menține expoziția și dialogul la un nivel minim necesar: suficient de mult încât să înțelegi ce și de ce faci, dar suficient de puțin încât să te întorci rapid la acțiune — motivul pentru care ai ales să joci un hack and slash.

Gameplay este ingredientul cu care Throne of Darkness reușește să se distingă de rețeta clasică Diablo. Încă de la început ai acces la șapte party characters, fiecare având o clasa diferită, ce pot fi eliminați și aduși înapoi în party în orice moment, inclusiv în toiul luptelor. Rămâne la latitudinea jucătorului dacă va alege să-și dezvolte toate personajele în mod egal, dacă-și va alege patru favoriți, sau dacă va încerca o altă combinație (sau un solo run!).

„Noutățile” nu se opresc aici, jocul având câteva mecanici interesante prin care loot-ul inutil poate fi transformat ori în echipament util, ori în magic boosts, iar drumurile până la vendori au fost eliminate complet — un hack and slash fără town portal!

Throne of Darkness poate fi cumpărat de pe GOG.com la prețul de $5.99. Jocul m-a prins pe tot parcursul campaniei, ce a durat aproximativ 30 de ore. Dacă mă întrebați pe mine, „old but gold” e o eticheta mult mai potrivită pentru Throne of Darkness în acest moment. ■


  1. Dacă ai citit vreun articol sau vreo știre interesantă, sau ai o recomandare de joc, și crezi că merită incluse în retrospectiva săptămânii, te așteptăm pe forum pe unul dintre topicurile dedicate: Știri, Articole, Gaming România, Recomandarea Săptămânii [return]