Recomandare

Throne of Darkness

Magicake

Throne of Darkness este un retro hack and slash lansat în anul 2001, prea puțin cunoscut în comparație cu alte jocuri din același gen. Deși eticheta de „Diablo clone” i se potrivește în mare măsură, jocul are suficiente elemente originale încât să surprindă jucătorul.

Acțiunea sa se petrece într-o versiune (very) dark fantasy a Japoniei feudale, un setting unic pentru acest gen de joc. Povestea nu este nimic mai mult decât clasica invazie a demonilor, dar jocul e conștient de asta și menține expoziția și dialogul la un nivel minim necesar: suficient de mult încât să înțelegi ce și de ce faci, dar suficient de puțin încât să te întorci rapid la acțiune — motivul pentru care ai ales să joci un hack and slash.

Gameplay este ingredientul cu care Throne of Darkness reușește să se distingă de rețeta clasică Diablo. Încă de la început ai acces la șapte party characters, fiecare având o clasa diferită, ce pot fi eliminați și aduși înapoi în party în orice moment, inclusiv în toiul luptelor. Rămâne la latitudinea jucătorului dacă va alege să-și dezvolte toate personajele în mod egal, dacă-și va alege patru favoriți, sau dacă va încerca o altă combinație (sau un solo run!).

„Noutățile” nu se opresc aici, jocul având câteva mecanici interesante prin care loot-ul inutil poate fi transformat ori în echipament util, ori în magic boosts, iar drumurile până la vendori au fost eliminate complet — un hack and slash fără town portal!

Throne of Darkness poate fi cumpărat de pe GOG.com la prețul de $5.99. Jocul m-a prins pe tot parcursul campaniei, ce a durat aproximativ 30 de ore. Dacă mă întrebați pe mine, „old but gold” e o eticheta mult mai potrivită pentru Throne of Darkness în acest moment. ■


Galerie imagini

Magicake

Magicake

Membru al comunităţii din 1970.