Patreon

De acum încolo avem o nouă modalitate prin care cine e interesat poate să contribuie la susținerea site-ului și forumului nostru.

Jaunty, administratorul nevăzut care stă în spatele firelor care alimentează tot ce citiți pe aici, a deschis un cont de Patreon unde puteți contribui cu orice sumă care să ajute la acoperirea costurilor lunare de funcționare a serverelor:

Jaunty here. După ce revista Level și-a încetat apariția și forumul ei a dispărut subit, am pus bazele noului forum al comunității - forum.candaparerevista.ro - pe care îl găzduiesc din martie 2014. Pierderea forumului Level m-a lovit mai tare decât a revistei, așa că mi-am propus ca noul forum să persiste chiar dacă războiul nuclear și încălzirea globală ne omoară pe toți.

În paralel cu asta, alături de Cristan și cu ajutorul multor altora, am organizat una din cele mai ample colecții online de reviste vechi din România. Iar din 2018, cu Cristan în frunte, comunitatea menține site-ul candaparerevista.ro, care conține o mulțime de articole scrise de utilizatorii forumului, o rubrică săptămânală de știri din lumea joacelor și altele. Mai tot codul sursă care ține de aceste proiecte (și nu numai) este liber și îl găsiți pe profilul meu de Github și al lui Cristan.

În tot acest timp am cheltuit peste 400$ pentru server și am petrecut (nu-mi vine să cred) sute de ore ocupându-mă de forum și arhivă. Iar ceilalți administratori ai forumului au împărțit costul domeniului pe 5 ani (cam 80$) și au consumat un număr similar de ore pentru întreținerea site-ului.

Dacă apreciați aceste eforturi și vreți să le faceți mai sustenabile, mă puteți ajuta să acopăr costurile de hosting. Acum plătesc 9$ / lună:

  • 6$ / lună pentru server (de la DigitalOcean)
  • 3$ / lună pentru email și stocarea backup-urilor (de la Disroot)

Iar din noiembrie 2022, reînnoirea domeniului va fi cam 16$ / an, dacă prețul rămâne același.

Apreciez orice contribuție. Dacă donațiile ne vor depăși costurile, le voi pune deoparte pentru zile negre sau pentru noi inițiative ale comunității.

Mulțumesc!