Highlights

Retrospectiva săptămânii 9-15 decembrie 2018

candaparerevista

Retrospectiva săptămânii este rubrica duminicală în care trecem în revistă evenimentele săptămânii de pe frontul de gaming: știri şi articole (scrise de alții, bineînțeles, că e mai ușor aşa), industrie, lansări, oferte de jocuri, toate numai de savurat la cafeaua de duminică dimineața. (Și la care oricine poate contribui. 1)

Artifact rămâne fără jucători, Intel va produce plăci grafice dedicate, Blizzard renunță la HotS ca esport. Săptămâna aceasta am aniversat 25 de ani de Doom, iar John Romero a sărbătorit lansând un episod nou. Magazinele digitale de jocuri se întrec în anunțuri și au început și promoțiile de iarnă.

Ştiri

  • Filmul Metro 2033 a fost anulat, pe moment cel puțin. Scenariul prezentat de producători (MGM) ar fi mutat acțiunea de la Moscova la Washington, schimbând tonul și temele abordate de carte, ceea ce nu a fost deloc pe placul autorului. (Variety, VG247, PC Gamer, USgamer)
  • Intel anunță Xe, arhitectura pentru următoarea generație de procesoare grafice, care, pentru prima dată, vor avea și o variantă pentru plăci grafice dedicate, primele modele urmând să apară în 2020. (DSOGaming, Tom’s Hardware, PCGamesN)
  • Jocul Artifact, lansat de Valve acum nici trei săptămâni, pierde jucători într-un ritm considerabil - vârful de jucători e la un sfert din cât a avut la lansare. (PC Gamer, PCGamesInsider.biz, PC Invasion)
  • Epic va oferi în mod gratuit dezvoltatorilor o serie de servicii ce le vor permite implementarea de cross-play, interoperabilitatea jocurilor „indiferent de platformă, magazin sau motor”, unelte dezvoltate și folosite de Epic pentru Fortnite. (Ars Technica, GamesIndustry.biz, The Verge)
  • Al Lowe a oprit licitația pentru jocurile și codul sursă pentru Leisure Suit Larry în urma unei solicitări primite de la Activision. (PCGamesN, PC Gamer)
  • Blizzard renunță la planurile competiționale pentru Heart of the Storm, cel mai probabil din cauza audienței limitate comparativ cu rivalii care domină scena MOBA. Jocul va fi în continuare dezvoltat, dar competițiile de esports vor fi anulate, iar o parte dintre dezvoltatori vor fi mutați la alte proiecte (Ars Technica, PC Gamer, Wccf tech). În mod previzibil, jucătorii nu sunt încântați. (PC Gamer)

Articole (critică, dev, design)

Actualitate

The Game Awards

Epic Store

Not-a-review

Industrie

Istorie, retrospectivă

Doom a împlinit 25 de ani

Ocazie cu care John Romero a lansat un episod nou pentru Doom, compus din 9 niveluri (plus încă 9 pentru multiplayer). Detalii mai jos, la lansări. Iar site-ul Doomworld a organizat o ediție specială a premiilor Cacowards, care premiază cele mai bune mod-uri pentru Doom. Plus:

Dev, making of

Design, world-building

Retrospectiva anului

Made în România

Anunţuri şi lansări de jocuri

Anunţate

Acum cu dată de lansare

Amânate

  • ATLAS: 19 decembrie în loc de 13 decembrie (DSOGaming)

Lansate

  • 10 decembrie: DUSK (Steam)
  • 10 decembrie: Clatter (Steam)
  • 10 decembrie: Battle Royale Tycoon (early access) (Steam, PC Gamer)
  • 11 decembrie: EverQuest: The Burning Lands (PCGamesN)
  • 11 decembrie: Prey: Typhon Hunter (Steam)
  • 11 decembrie: Kingdom Two Crowns (Steam)
  • 11 decembrie: The Indie Game Legend 3D (early access) (Steam)
  • 11 decembrie: Desert Child (gog.com, Steam)
  • 11 decembrie: SUFFER (Steam)
  • 12 decembrie: Insurgency: Sandstorm (Steam)
  • 13 decembrie: GRIS (Steam, gog.com)
  • 13 decembrie: The Forgotten Sanctum, DLC pentru Pillars of Eternity II: Deadfire (Steam, gog.com)
  • 13 decembrie: Book of Demons (Steam, gog.com)
  • 14 decembrie: BELOW (Steam)
  • 14 decembrie: Big Crown: Showdown (PCGamesN)
  • 14 decembrie: The Wildcards, DLC pentru Pathfinder: Kingmaker (Steam, gog.com)
  • 14 decembrie: Hyss (Steam)

Prăvălii de jocuri

Știri

Jocuri noi în catalog

Reduceri și promoții

Recomandarea săptămânii

The Norwood Suite

(Articol scris de: Azad)

Nu am fost niciodată expert în domeniul muzicii, mai degrabă un ascultător amator cu o sete neîncetată de a descoperi cât mai multe genuri muzicale. Prin The Norwood Suite am dat de ocazia perfectă de a experimenta un joc pe care îl pot descrie cel mai bine ca pe o scrisoare de dragoste adresată artei muzicale.

TNS este cel de-al doilea joc al lui Cosmo D, continuarea lui Off-Peak, în care povestea este doar un pretext pentru a inunda jucătorul cu o coloana sonoră bogată. Suntem puși în pielea unui personaj, fără nume, proaspăt ajuns la hotelul Norwood. Încă de la început luăm contact cu lumea întortocheată, cărarea introductivă spre hotel fiind doar un preludiu pentru bizareria arhitecturală care ne așteaptă.

Inițial, scopul personajului principal este unul simplu, să se înregistreze la hotel. După un mic ocol, pentru a reporni Wi-Fi-ul defect, ajungem și în cameră. Acolo descoperim un CD și o scrisoare misterioasă în care ni se spune că trebuie să ducem acel disc unui anume DJ Bogart. Din fericire, acel DJ tocmai susține un concert în subsolul hotelului. Costumația este obligatorie, astfel că trebuie să găsim bucățile unei deghizări împrăștie prin clădire. Pentru a da de ele, în schimb, va trebui să ajutăm diferiții locatari ai hotelului. Deși misterioși, fără să dea prea multe detalii personale, fiecare vrea câte o favoare. Odată ajutați, aceștia dau la schimb indicii despre piesele respective din costum.

Puzzle-urile sunt inexistente, TNS axându-se pe explorarea hotelului și savurarea diferitelor note de jazz, synthwave sau chiar house.

O plăcere audio-vizuală, recomand The Norwood Suite pasionaților de muzică sau pur și simplu celor care își doresc să petreacă două ore în lumea lui Cosmo D. Puteți încerca întâi Off-Peak, care este gratuit pe Steam. Ține doar 30 de minute și este numai bun de jucat într-o pauză de relaxare.

The Norwood Suite se poate achiziționa de pe Steam sau de pe Humble Store.


  1. Dacă ai citit vreun articol sau vreo știre interesantă, sau ai o recomandare de joc, și crezi că merită incluse în retrospectiva săptămânii, te așteptăm pe forum pe unul dintre topicurile dedicate: Știri, Articole, Gaming România, Recomandarea Săptămânii [return]