Highlights

Retrospectiva săptămânii 9-15 septembrie 2018

candaparerevista

Retrospectiva săptămânii este rubrica duminicală în care trecem în revistă evenimentele săptămânii de pe frontul de gaming: știri şi articole (scrise de alții, bineînțeles, că e mai ușor aşa), industrie, lansări, oferte de jocuri, toate numai de savurat la cafeaua de duminică dimineața. (Și la care oricine poate contribui. 1 )

Ştiri

Nintendo Switch Direct

Săptămâna asta a avut loc Nintendo Switch Direct, unde s-au anunțat o mulțime de jocuri care urmează să apară pe Switch, precum şi mai multe ştiri ce privesc direct platforma:

Nvidia

Încep să apară mai multe detalii despre noua generație de plăci video de la Nvidia:

Articole (critică, dev, design)

Not-a-review

Vocea industriei

Istorie

Dev, making of

Design, world-building

Made în România

  • KillHouse Games au lansat Door Kickers: Action Squad pe 10 septembrie şi a fost foarte bine primit. (site oficial. Cumpăraţi-l de pe Steam sau Humble şi veniţi pe forum să discutaţi despre el.
  • În perioada 4-5 octombrie va avea loc la Bucureşti conferinţa de jocuri Dev.Play 2018, organizată în colaborare cu RGDA, şi vă puteţi găsi de lucru la una dintre companiile româneşti de jocuri. (ZonaIT, Overheat.ro)

Anunţuri şi lansări de jocuri

Anunţate

  • Samurai Spirits, un nou titlu din seria Samurai Shodown de la SNK (Games Informer)
  • (Kickstarter) The Darkside Detective - Season 2 (Kickstarter)
  • Democracy 4 (PCGamesN, RPS)
  • Wolfenstein III confirmat (PCGamesN, Games Informer)
  • Assassin’s Creed III remasterizat (Kotaku)
  • Katamari Damacy Rerolled apare și pe PC (PC Gamer, RPS)
  • Executive Assault 2 (PCGamesN)
  • Capcom Beat ‘Em Up Bundle, o colecţie de 7 titluri vechi: Final Fight, The King of Dragons, Captain Commando, Knight of the Round, Warriors Fate, Armored Warriors, Battle Circuit, cu diferite îmbunătăţiri pentru sisteme moderne şi multiplayer, plus artwork-uri şi informaţii suplimentare despre fiecare joc. (Neowin, Hardcore Gamer)

Acum cu dată de lansare

Lansate

Oferte jocuri

Humble Bundle

  • Summer Sale s-a prelungit până mâine. Dacă vă grăbiți, puteți beneficia de oferte de la o serie de publisheri precum Square Enix, Bethesda, Activision, 2K, Ubisoft, Rockstar și mulți alții.
  • Jocuri gratis DRM-free din colecţia Trove pe care Humble o pune în mod normal la dispoziţia abonaţilor la Humble Monthly, dar pe care le puteţi adăuga acum permanent în contul vostru: Alan Wake’s American Nightmare, Limbo, Uurnog, Fortune 499, Tiny Echo, Cat Girl Without Salad: Amuse-Bouche, Arawkanoid, Thor.n, Crescent Bay.

Steam

gog.com

Origin

  • Origin Access adaugă jocuri noi, printre care Samorost 3, Shenzhen I/O, seria The Book of Unwritten Tales şi Shadow Tactics: Blades of the Shogun.
  • Battlefield 1 Premium Pass e gratuit, iar jocul de bază costă 4,99€.

Green Man Gaming

Altele

Recomandarea săptămânii

Lamplight City

(Articol scris de: Azad)

Fanii jocurilor Gabriel Knight vor descoperi în Lamplight City, de la Grundislav Games, un joc demn să poarte titlul de succesor spiritual. Acțiunea se petrece în orașul New Bretagne, într-o Europă afundată în tehnologie steampunk, unde unii localnici încă păstrează rămășițe ale religiei voodoo.

Este anul 1844 și suntem puși în pielea lui Miles Fordham, un detectiv particular, al cărui partener este ucis, la începutul jocului, în timpul unui caz aparent banal. Trei luni mai târziu dăm de un Miles neîngrijit și dependent de droguri, cu o căsnicie peste care atârnă proverbiala sabie a lui Damocle. Ca și cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, apar primele semne ale nebuniei. Bântuit de vină și de obsesia că și-ar fi ucis prietenul, Miles începe să-i audă vocea în minte. Aceasta este integrată în joc ca element ajutător - îți va da indicații din când în când, dar sunt momente în care devine iritantă, cum ar fi unele interacțiuni emoționante stricate de intervențiile sale inutile.

Astfel începe jocul, iar obiectivul jucătorului este de a rezolva diverse cazuri și de a descoperi noi indicii în cazul morții partenerului. Povestea beneficiază și de un sistem de alegeri și consecințe, interesant dar ușor superficial, interactivitatea cu mediul fiind redusă. Multe obiecte pot fi doar „privite”, iar clasicul inventar este absent. Obiectele ridicate pot fi folosite doar acolo unde „trebuie”, opțiunile jucătorului de a încerca acel obiect în diverse locuri sunt limitate.

Lamplight City strălucește la capitolul atmosferă, la fel ca seria Gabriel Knight. În locul viului New Orleans explorăm mahalale mizerabile, vile decadente sau suburbii tăcute. Florile și plantele reprezintă elemente recurente în New Bretagne, probabil mici oaze de viață în tehnologia sufocantă. În această lume sufocată de poluare și mizerie, muzica de pian apasătoare contribuie la accentuarea senzației de mister, coloana sonoră fiind de excepție.

Recomand Lamplight City nu doar fanilor Gabriel Knight, ci și jucătorilor care vor să descopere o lume fascinantă, unde steampunk-ul se îmbină cu vrăjile voodoo, și să elucideze cazuri fascinante. ■


  1. Dacă ai citit vreun articol sau vreo știre interesantă și crezi că merită inclusă în retrospectiva săptămânii, te așteptăm cu recomandarea ta pe forum, pe unul din topicurile dedicate: Știri, Articole, Gaming România, Oferte jocuri [return]