Highlights

Retrospectiva săptămânii 10-16 iunie 2018

candaparerevista

Retrospectiva săptămânii este rubrica duminicală în care trecem în revistă evenimentele săptămânii de pe frontul de gaming: știri şi articole (scrise de alții, bineînțeles, că e mai ușor aşa), industrie, lansări, oferte de jocuri, toate numai bune de savurat la cafeaua de duminică dimineața. (Și la care oricine poate contribui. 1 )

Ştiri

E3

Săptămâna aceasta a fost, după cum ştiţi, dominată de desfăşurarea expoziţiei E3 în perioada 12-14 iunie, perioadă care a fost precedată însă de diverse conferinţe pre-expoziţionale. Aveţi mai jos o scurtă trecere în revistă a evenimentelor:

Jocuri anunţate

The Elder Scrolls VI (Bethesda), Babylon’s Fall (Platinum), Metro Exodus (4A Games), Overcooked 2 (Ghost Town Games), Sable (Shedworks), Control (Remedy), Maneater (Blindside), Just Cause 4 (Avalanche Studios), Assassin’s Creed Odyssey (Ubisoft), Command & Conquer Rivals pentru mobile (EA), My Friend Pedro (Devolver), Starfield (Bethesda), Doom Eternal (Bethesda), Wolfenstein Youngblood (Machine Games), Dying Light 2 (Techland), Gears of War 5 (Microsoft), Devil May Cry 5 (Capcom), Forza Horizon 4 (Microsoft), Sekiro: Shadows Die Twice (From Software), Halo Infinite (343 Industries), Unravel 2 (EA), Sea of Solitude (EA), Jedi: Fallen Order (Respawn), Satisfactory (Coffee Stain), Battletoads (DLaLa Studios), Captain Spirit (Dontnod), Beyond Blue (BBC Studios/E-Line Media)

Sumarul conferinţelor de presă

Alte articole despre E3

Cyberpunk 2077

A fost probabil cel mai popular joc de la E3 (cel mai vizionat trailer sigur a fost, după cum zice PC Gamer). În afară de trailer, CD Projekt Red au mai prezentat şi un demo, dar numai jurnaliştilor. Iată câteva preview-uri şi interviuri:

Alte știri

Articole (critică, dev, design)

Made în România

  • Benoît Sokal, artistul belgian din spatele jocurilor Amerzone și seriei Syberia, s-a aflat pentru scurtă vreme în România. El a participat ca invitat la Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu, iar apoi, pe 11 iunie, a susținut o conferinţă la ARCUB, în București, despre benzi desenate şi jocuri. Totodată, a fost și invitatul Mihaelei Dedeoglu în emisiunea Zebra de la Radio RFI România, a cărei înregistrare o găsiți integral pe Facebook (atenție, e în limba franceză).

Anunţuri şi lansări de jocuri

Anunţate

Lansate

  • 9 iunie: Unravel 2 (Origin)
  • 11 iunie: Mooncrash, DLC pentru Prey (Steam)
  • 12 iunie: Jurassic World Evolution (Steam) un dinopark-management sim de la producătorii lui Planet Coaster
  • 12 iunie: Hollow Knight s-a lansat și pe Switch. Posesorii acestei console nu ar trebui să rateze unul dintre cele mai reușite jocuri metroidvania apărute în ultimii ani. Trailerul de lansare pe Switch include și un mic teaser despre viitorul DLC, Gods & Glory.
  • 14 iunie: Sky Noon, un shooter multiplayer cu un concept interesant (Steam)
  • 15 iunie: LEGO The Incredibles (Steam)

Oferte jocuri

Humble Bundle

Steam

gog.com

Pe 18 se termină sale-ul de vară, grăbiți-vă dacă vreți să cumpărați ceva. Iată doar câteva recomandări:

De asemenea, XCOM cel nou (primul) e acum și pe gog.com, în formulă completă cu toate DLC-urile (da, inclusiv Enemy Within) și e și la reducere pentru o perioadă scurtă: 5.99 euro.

Fanatical

  • Dacă vi-l doreați și nu l-ați prins la una din celelalte 999 de promoții care apar aproape zilnic, aveți acum ocazia să cumpărați Lords of the Fallen Game of the Year Edition cu doar 4,49€
  • Un bundle ieftin cu de toate la doar 2€, în care sigur veți găsi cel puțin câteva jocuri interesante. Aveți, printre altele, un JRPG (Ara Fell), un simulator de mașini (GT Legends), o strategie istorică (Grand Ages: Rome), un ”walking simulator” (CAT Interstellar) și Memoranda, un adventure clasic point-and-click, care susține că e ”inspired by author Haruki Murakami’s surreal short stories” (și nici nu arată rău).

Recomandarea săptămânii: Everything

După săptămâna care a trecut, recomandarea evidentă ar fi fost ceva în spiritul Cyberpunk 2077, dar pentru asta lista făcută de gog.com (mai sus) e mai mult decât suficientă, având cyberpunk pentru toate gusturile (iar dacă asta nu e de ajuns, puteți căuta și text adventure-ul CYPHER: Cyberpunk Text Adventure, care a avut și un review mai mult decât pozitiv în Level în 2011).

În schimb, recomandarea acestei săptămâni e ceva diferit, nu doar de genul cyberpunk, dar și de orice altceva ați mai jucat până acum.

Everything este un joc greu și ușor de descris în același timp: poți fi orice. Stați, nu cred că ați înțeles prea bine. E un joc în care poți fi ORICE: o plantă, un animal, un continent, un atom, un băț de chibrit, o pasăre, o clădire. Orice vezi, poți fi tu. Jocul e creația artistului David O’Reilly, cel care a creat și Mountain, și despre care veți afla mai multe dacă deschideți linkurile de mai jos. Aveți aici un filmuleţ de 10 minute, cu secvențe din joc, cu care artistul a participat și la festivalul de film de la Berlin în 2017


  1. Dacă ai citit vreun articol sau vreo știre interesantă și crezi că merită inclusă în retrospectiva săptămânii, te așteptăm cu recomandarea ta pe forum, pe unul din topicurile dedicate: Știri, Articole, Gaming România, Oferte jocuri [return]