Highlights

Retrospectiva săptămânii 20-26 mai 2018

candaparerevista

Retrospectiva săptămânii este rubrica duminicală în care trecem în revistă evenimentele săptămânii de pe frontul de gaming: știri şi articole (scrise de alții, bineînțeles, că e mai ușor aşa), industrie, lansări, oferte de jocuri, toate numai bune de savurat la cafeaua de duminică dimineața. (Și la care oricine poate contribui. 1 )

Inaugurăm cu acest articol o rubrică nouă, cu apariție duminicală, pe care sperăm să reușim s-o menținem cât mai mult timp. În principal va fi doar o colecție de linkuri cu comentarii ocazionale, despre ce s-a mai întâmplat în gaming și ce articole mișto am mai citit prin alte părți. Linkurile le luăm din ce se postează pe forum și din ce mai citim noi. Și vom încheia cu recomandarea unui titlu de jucat pentru săptămâna următoare, un joc care merită încercat (nu obligatoriu o apariție recentă). Ca și orice altceva de pe site, rubrica e deschisă oricui vrea să contribuie cu un link sau chiar cu toată postarea.

Forma articolului s-ar putea să mai sufere modificări, așa că să nu fiți surprinși dacă data viitoare vor fi, să zicem, două articole în loc de unul, sau schimbăm secțiunile.

Ştiri

  • A murit John Bain aka ‘TotalBiscuit’; avea doar 33 ani.
  • Visual novels și alte jocuri cu conținut explicit sunt în pericol de a fi excluse de pe steam.
  • Apple a respins accesul aplicației Steam Link pe App Store. Știrea e amuzantă dintr-un anumit punct de vedere.
  • Lansarea lui The Wolf Among Us 2 se amână pe 2019. Telltale zic că motivul întârzierii este dorința de a experimenta mai mult cu modul în care își prezintă jocul povestea. Rămâne de văzut dacă asta se va traduce într-o schimbare radicală a rețetei cu care ne-au obișnuit.
  • Următorul joc Halo e un arcade cabinet 4K pentru patru jucători. normal. What?!

Articole (critică, dev, design)

Made în România

  • 20 mai: s-a închis forumul computergames.ro. Anunţul fusese făcut cu o lună în urmă, pe 20 aprilie, odată cu închiderea site-ului. O parte dintre useri încearcă să reconstruiască forumul aici. Arhive ale forumului pot fi găsite aici.
  • 20 mai: s-a încheiat ediţia 2018 a East European Comic Con.
  • 25 mai: Jocul Yaga, al studioului românesc Breadcrumbs Interactive, a câștigat concursul Nordic Discovery Contest desfășurat în cadrul ediției 2018 (23-25 mai) a Nordic Game Conference ce se ține anual în Suedia, la Malmö. Pentru context, concursul Discovery Contest se desfășoară pe parcursul mai multor runde timp de un an, la această ediție participând peste 400 de jocuri, iar finaliștii se întrec în cadrul conferinței anuale. Totodată, acest concurs este separat de competiția Nordic Game Awards, care se desfășoară în cadrul aceleiași conferințe și care a fost câștigat de action-ul Echo. (De menționat că pe lista scurtă a finaliștilor Discovery Contest s-a aflat încă un joc românesc, Second Hand: Frankie’s Revenge, al studioului Rikodu).

Anunţuri şi lansări de jocuri

Anunţate

Lansate

Oferte jocuri

Humble Bundle

  • La bundle-ul lunii iunie, care debutase cu Destiny 2, au fost adăugate ca early unlocks și jocurile Pillars of the Earth și Cook, Serve, Delicious 2. Bundle-ul costă 12$ și poate fi achiziționat până pe 1 iunie, când vor fi disponibile și restul jocurilor din pachet.
  • Până pe 29 mai este încă disponibil bundle-ul cu jocuri multiplayer care se remarcă în special prin două dintre titlurile preferate ale forumului: Duck Game (la nivelul de mijloc, aprox. 4,6€) și Rocket League (la nivelul superior, 12€).
  • Sunt ultimele zile și pentru Spring Sale, cu o mulțime de jocuri reduse. Nimic nemaivăzut, procentele obișnuite pentru acest gen de promoții pe Humble, dar asta nu înseamnă că nu găsiți un preț bun dacă căutați. Câteva recomandări: Darkest Dungeon (€8,79), Prison Architect (€6,49), Bayonetta (€9,99), Slay the Spire (€12,79). Și dacă aveți un abonament activ la Humble Monthly, aveți o reducere suplimentară de 10% la prețurile din store.

Steam

Aici e în desfășurare Spring Cleaning Event. O mulțime de jocuri sunt free to play până pe data de 28 mai și pot fi achiziționate la reducere. Câteva recomandări: Tyranny (14,27€), Borderlands 2 (7,49€), Shadow of Mordor (8€), Don’t Starve Together (8,99€), Cities Skylines (6,99€) și Dead by Daylight (9,99€), Grim Fandango Remastered (2,99€), Pathologic Classic HD (1,94€), Gorky 17 (0,99€).

gog.com

  • Promoția de weekend: Delta Force 1 și 2 (1,49$), Imperium Galactica II (3,29$), AquaNox 1 și 2 (1,49$), Summoner (1,49$), Codename Panzers: Phase One & Two (3,74$ fiecare), Nexus: The Jupiter Incident (2,49$), Silver (2,99$) și altele
  • Promoția săptămânală: Ground Control 1 & 2, Aliens vs Predator Classic, Empire Earth, Lords of Magic, Moonbase Commander (2$ fiecare), The 7th Guest (1,19$)

Fanatical

Aici, pentru bani mai puțini, puteți găsi de obicei jocuri multe și cel puțin decente. Săptămâna asta recomandarea ar fi All Stars X Bundle: pentru doar 2,09€ vă alegeți cu 10 jocuri, printre care Chroma Squad, Skullgirls, Deadlight, The Way, 12 is Better Than 6 și altele. Chiar dacă aveți deja unele dintre ele, e o ofertă foarte bună.

Recomandarea săptămânii: Unforeseen Incidents

Unforeseen Incidents (site oficial) este unul dintre cele mai interesante jocuri adventure din ultima vreme, extraordinar de arătos, cu o poveste interesantă și gameplay pe măsură. (vezi şi discuţiile pe forum)

Iată şi câteva review-uri: New Game Network, Adventure Gamers, RPS, Venture Beat.


  1. Dacă ai citit vreun articol sau vreo știre interesantă și crezi că merită inclusă în retrospectiva săptămânii, te așteptăm cu recomandarea ta pe forum, pe unul din topicurile dedicate: Știri, Articole, Gaming România, Oferte jocuri [return]